Az idei szezonban a kaposvári üzembe szállított 730 ezer tonna répából 105 ezer tonna cukrot állítottak elő. Most 800 ezer tonnát várnak, amelyből 120 ezer tonna édesítőszer készül. Hájos László, a kaposvári gyár igazgatója lapunknak elmondta: a százhetven állandó dolgozójuk mellett további száz alkalmi munkást foglalkoztatnak.
A százhúszezer tonna cukorból az uniós kvóta alapján százötezer hazai piacra kerül, emellett Szerbiából, Horvát-, Cseh- és Lengyelországból importálnak édesítőszert. A kaposvári terméklistán a hagyományos kristálycukor mellett különböző kiszerelésű barna kocka- és mokka-, sütő- és porcukor, valamint cukorliszt készül. Jelentős, együttesen több mint hatszázötvenmillió forintnyi beruházással indul az újabb etap. Korszerűsítették a répaürítőt, jelentős összeget fordítottak a legszigorúbb környezetvédelmi előírásokat kielégítő eszközök beszerzésére, s elkészült egy, a gyárhoz vezető, elkerülő útszakasz. Hájos László végezetül emlékeztetett: a répaszeletek feldolgozása útján nyert biogázból – mint azt korábban megígérték – a városnak is jut; ezzel elsőként a kaposvári termálfürdőt látják el.
Újabb helyszínről dobatta ki Magyar Péter a testőreivel a HírTV stábját