Egervári meglepetést okozna Stockholmban

MTI
2010. 09. 09. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Labdarúgó-válogatottunk csütörtökön utazik Stockholmba, ahol pénteken 20 órától játssza első Európa-bajnoki selejtezőmérkőzését a svédekkel, jövő kedden pedig Moldova válogatottját fogadja az újpesti Szusza Ferenc Stadionban 20.30-tól. „Persze a svédek az esélyesebbek, de szeretnénk meglepetéseredményt elérni” – válaszolt a szakvezető a telki edzőközpontban tegnap rendezett sajtóbeszélgetésen arra a kérdésre, hogy Stockholmban elégedett lenne-e a döntetlennel. „Bravúros eredmény lenne nyerni, elvégre akkor olyan csapatot győznénk le idegenben, amely a második kalapból került a csoportunkba” – tette hozzá.
A kapitányi posztra nyáron kinevezett szakember szerint nem csak a svédek legnagyobb sztárjának, Zlatan Ibrahimovicnak a semlegesítésére kell koncentrálni, mert rajta kívül is akadnak veszélyes támadó felfogású futballisták a skandináv együttesben. Egervári ugyanakkor megjegyezte: a hórihorgas csatárnak többször szerencséje volt a magyarok ellen az elmúlt időszak kvalifikációs találkozóin, s reményei szerint ezúttal a szerencse megfordul.
A futballisták véleménye megoszlott abban a tekintetben, hogy hány ponttal lennének elégedettek az előttük álló két találkozón. Rudolf Gergely kijelentette, ő minden esetben csak a győzelemnek tud örülni, s nincs ez másként a svédek ellen sem, Dzsudzsák Balázs azonban négy ponttal elégedett lenne. „Reálisan nézve a második, harmadik helyre lehet esélyünk a csoportban. Ez persze nem azt jelenti, hogy feltett kézzel megyünk majd ki a pályára Hollandia ellen, de a vb-döntős Oranje előttünk jár. Nekünk a svédekkel és a finnekkel kell versenyben lennünk” – fogalmazott a PSV Eindhovent erősítő Dzsudzsák.

Horváth: Breda. Horváth Gábor, a Videoton válogatott védője a holland élvonalbeli NAC Breda együttesében folytatja pályafutását. A 25 éves futballista egy évre kölcsönbe kerül a Fehér Csabát is foglalkoztató klubhoz.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.