Egyre több a bűnelkövető bevándorló

Munkatársunktól
2010. 09. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötből egy lopási esetet román állampolgár követ el Párizsban, a tolvajláson ért négy fiatalkorú bűnöző közül pedig egy úgyszintén romániai kiskorú – jelentette ki Brice Hortefeux francia belügyminiszter azzal kapcsolatban, hogy hazája megszigorította a Kelet-Európából érkezett romákkal kapcsolatos politikáját. A tárcavezető által nyilvánosságra hozott adatok szerint az elmúlt 18 hónap során 259 százalékkal megugrott a román állampolgárok által a francia fővárosban elkövetett bűncselekmények száma, hozzátéve: a Párizsban tartózkodó románok jelentős része roma nemzetiségű. Eric Besson bevándorlásügyi miniszter ezzel egy időben közölte: a Fillon-kormány olyan törvénymódosítást készít elő, amelynek értelmében a francia hatóságoknak tágabb mozgásterük nyílik a törvénybe ütköző cselekedeteket elkövető bevándorlók hazatoloncolására. Besson konkrét említést tett azokról az esetekről, amikor külföldi állampolgárok folytatólagosan elkövetett lopásokkal és „agresszív koldulással” veszélyt jelentenek a közbiztonságra.
Eközben Teodor Baconschi román külügyminiszter nem tartja megoldásnak, ha a romákat 300 eurós „lelépési díj” fejében hazatelepítik Franciaországból Romániába. A tárcavezető kétoldalú és európai párbeszédet szorgalmazott a cigányság társadalmi beilleszkedésének megoldása érdekében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.