Eldobták a véres kést

Raffael Sándor a gyilkosság éjszakáján maga mondta, hogy használta a kését, állította Pál Gábor negyedrendű vádlott a Marian Cozma-per második tárgyalási napján. A Veszprém Megyei Bíróság előtt elmondta, az ominózus éjjel másnapján, Raffaeléknél tett látogatása során az elsőrendű vádlott, amikor értesült a híradásokból a sportoló haláláról, azt mondta: megölt egy embert. Pál Gábornak az ügy többi, eddig meghallgatott vádlottjaival történt szembesítése eredmény nélkül zárult.

Velkei Tamás
2010. 09. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Te jó ég, mit tettem!? Megöltem egy embert, ezért életfogytiglant fogok kapni! – fakadt ki Raffael Sándor XIII. kerületi otthonában Marian Cozma kézilabdázó meggyilkolásának másnapján, legalábbis az ügy negyedrendű vádlottja, Pál Gábor ezt állította. A kámzsában érkező vádlott társaitól eltérően részletes vallomást tett, amelynek során kifejtette: a Patrióta lokálban történt verekedés után – amely során egy műanyag székkel háromszor háton ütötte a román sportolót – utolsóként ért fel az utcai szintre, ahol egy nő azt kiáltotta a telefonba: „vérfürdő van”, és mentőt hívott.
A lokál előtt éppen Németh Győző másodrendű vádlott jött vele szemben, és azt mondta: „A Csoki szúrt! Hol van?” („Csoki” Raffael Sándor gúnyneve.) Pár perccel később Németh azt is kibökte, hogy valakit az utcai verekedés során fejbe rúgott.
A helyszínről egy Mercedesszel távoztak, majd miután megtalálták az előbb elmenekülő Raffaelt, átültek az elsőrendű vádlott által vezetett BMW-be. Ekkor Raffael azt mondta, „használtam a kést”, amit elő is vett, a véres pengét Németh megtörölte bőrdzsekijében, majd kidobta a 8. számú főúton száguldó autóból.
Pál Gábor Budapesten a Podmaniczky és Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződése előtt szállt ki az autóból, majd látta, amint a rendőrség igazoltatja a BMW utasait. Úgy gondolta, a vérző fejű Raffaelt vagy előállítják, vagy kórházba szállítják, ezért később visszatért a helyszínre, de már nem találta ott Némethéket.
Az első- és másodrendű vádlott a szembesítések során tagadta Pál állításait, Németh kifejtette: csak véres zsebkendőket dobott ki az autóból, nem kést. Raffael pedig kérdőre vonta: „Nem értem, miért csinálod ezt, Gábor, biztos az ügyészség kért.” Pál erre csak bilincseit mutatva annyit felelt: „Azért vagyok itt.”
Marian Cozma világklasszis román kézilabdázót 2009. február 8-án hajnalban gyilkolták meg, miután összetűzésbe keveredett egy Enyingről érkezett csoport több tagjával.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.