Életbe lépett a közszolgálati bérplafon

Munkatársunktól
2010. 09. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szeptember elseje óta senki sem kereshet havi kétmillió forintnál többet a közszférában, helyreáll az önkormányzatok működésének törvényességi felügyelete, rendszeres iskolába járáshoz kötik a családi pótlék folyósítását, valamint megkezdi működését a Terrorelhárítási Központ – ismertette Nagy Anna kormányszóvivő az életbe lépett legfőbb jogszabályváltozásokat. A közszolgálati bérplafon bevezetéséről elmondta: azt nemcsak az ország pénzügyi stabilitása indokolta, hanem a társadalmi igazságérzet is. Helyreállt az önkormányzatok törvényességi felügyelete is; húsz új vezetővel megkezdték munkájukat a megyei közigazgatási hivatalok.
A tanévkezdéshez kapcsolódóan a szóvivő elmondta: szeptembertől a gyermek rendszeres iskolába járásához kötik a családi pótlék folyósítását, az általános iskola alsó tagozatában pedig újból bevezetik az osztályozást, s ha a tantestület úgy dönt, évismétlésre is lehetőség lesz.
Tegnap óta a vállalkozások ötvenmilliós határig beruházási hitelt is igénybe vehetnek a Széchenyi-kártyához kapcsolódóan, ami Nagy Anna szerint a kis- és középvállalkozások túlélését segíti.
A kormányszóvivő kitért arra is, hogy az árvízkárosultakat támogató segélyvonalon fogadott hívásokból összegyűlt több mint 29 millió forintot egyenlő arányban osztják szét a károsultakat segítő karitatív szervezetek között.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.