Eljárás indulhat Gegesy ellen

2010. 09. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jövő csütörtökre összehívom a ferencvárosi képviselő-testület rendkívüli ülését, amelyet a helyi pénzügyi bizottság kezdeményezett – közölte lapunkkal Gegesy Ferenc volt SZDSZ-es polgármester. Martos Dániel, a bizottság fideszes tagja elmondta: 2005-ben döntöttek arról, hogy 170 milliós értékben elcserélik az önkormányzat egy Mátyás utcai lakóházát a BMC Kft.-vel egy Lónyai utcai lakásra és négy helyiségre. – A cég „zenecsarnokot” ígért, de öt év alatt semmi sem épült. A 2006-ban kötött szerződést Gegesy a testület megkerülésével, „áfakikerülési okokból” 204 milliósra módosította, miközben az önkormányzat saját költségén, több mint 182 millió értékben kiköltöztette a lakókat. A szerződés tartalmazta az önkormányzat visszavásárlási jogát, ám a tulajdoni lapon csak a BMC Kft. bejegyzése látható – mondta a fideszes képviselő, aki szerint Gegesy ellen fegyelmi eljárást kell indítani, és felfüggesztése is indokolt lehet. Jelezte: egy Thaly Kálmán utcai „rehabilitáció” ügyében már a rendőrség nyomoz.
– Nem érte kár az önkormányzatot, a Ferencvárosban gyakorlat, hogy a kulturális beruházásoknál nem piaci alapon számolunk – magyarázta Gegesy Ferenc. A polgármester közölte, bár „időmúlás” miatt nem is indíthatnak ellene fegyelmit, kész megvédeni magát. – A cseréről egyhangú volt a döntés, az általam aláírt szerződés és annak módosítása is szabályos volt. A képviselők bármikor „visszacsinálhatják” az ügyletet – emelte ki. A másik ügyről kifejtette: a jegyző feljelentésére zajlik a nyomozás, a munka nélkül teljesítésigazolást adó dolgozót és osztályvezetőjét elbocsátották.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.