Elnapolt zürichi ítélet

Nagy Áron
2010. 09. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tagadták a bűnösségüket szinte valamennyi vádpontban azok a magyarországi cigányok, akiknek ügyét két napon át tárgyalta a zürichi kerületi bíróság. A négy férfi közül ketten részleges beismerést tettek; védőik a vádhatóság által javasolt példás büntetés jelentős enyhítését kérték a törvényszéktől. A bíróság az ítélethozatalt decemberre halasztotta – tájékoztattak svájci hírforrások.
Ismert, a négy férfi ügyét szerdán kezdte tárgyalni a zürichi bíróság. A vádirat szerint a Magyarországról származó cigányok éveken át kényszerítettek prostitúcióra magyar és román lányokat a svájci városban. Az eset óriási felháborodást keltett az alpesi országban, sokan még az ügyészség által kért 4,5–16 év közötti büntetések mértékét is keveslik. Svájci lapok emlékeztettek arra, hogy Zürichben a prostituáltak nagy része magyarországi cigány.
Az ügyvédek tegnap a tanúk szavahihetetlenségét bizonygatták. Közölték azt is, hogy nincs orvosi látlelet, amely igazolná azokat az állítólagos, évekkel korábban történt veréseket, amelyeket a várandós lányoknak kellett elszenvedniük, hogy elvetéljenek. A fővádlott azzal magyarázta a számlájára írt súlyos testi sértést, hogy szerelmi viszonyban állt és szado-mazo szexkapcsolatot folytatott az őt csak az ügyész nyomására megvádoló nővel.
Végezetül a védelem két vádlott esetében az ártatlanság megállapítását és kártérítést kért a bíróságtól. A harmadik férfi részben elismerte az emberkedelemben való közreműködést, de az ügyvéd szerint ez csak amolyan „szívességi szolgáltatás” volt, így két évnél többel aligha büntethető. A fő vádlott védője pedig úgy vélte, ügyfelét akár el is engedhetnék, de ha mégis bűnösnek találják, akkor három év börtönnél többet nem érdemel meg a nehéz sorsú családapa.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.