Előrébb ugrottunk a ranglétrán

Hírösszefoglaló
2010. 09. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is Svájc a legversenyképesebb ország, ám Magyarország javított, s immár az ötvenkettedik helyre lépett előre az előző évi ötvennyolcadikról – tudatta az MTI. A Világgazdasági Fórum (WEF) tegnap megjelent felmérése szerint – amelyben 139 országot rangsoroltak – míg az előző évhez képest hazánk hat helyet lépett előre a ranglistán, a két évvel korábbihoz képest tíz hellyel ugrott feljebb. Ezzel együtt Magyarország a kelet-közép-európai térséget tekintve továbbra is a középmezőnyhöz tartozik.
A régió éllovasa Észtország, amely a harmincharmadik helyet foglalja el, utána Csehország következik harminchatodikként, s hazánk előtt végzett Lengyelország, Szlovénia és Litvánia is. A tizenkét szempont alapján összeállított globális versenyképességi index (GCI) szerint Magyarország leggyengébb pontja az innováció. A hazai lakosság számára feltehetőleg meglepő tény, hogy országunk erősségei között az egészségügyet és az általános iskolai oktatást említették. A több mint 13 ezer gazdasági vezető megkérdezésével készült felmérés szerint a magyar üzleti élet leggyakrabban említett problémája az adók szintje, ezt követi az adózási szabályozás, majd a finanszírozás kérdése és a korrupció.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.