Elszalasztott esély a csoportelsőségre

Munkatársunktól
2010. 09. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Férfiválogatottunk ugyan kíméletesen fogalmazva sem tündökölt szerdán a zágrábi vízilabda Európa-bajnokságon, a görögök elleni 6-6 alkalmával, de a németek és a szerbek feletti, korábbi győzelmeknek köszönhetően továbbra is fő esélyese a csoportelsőségnek: ha ma legyűri az oroszokat, vasárnap pedig a macedónokat, a B jelű hatos élén zár és elődöntős.
Az A csoportban ennél valamelyest kuszább a helyzet, bár azzal, hogy szerda este a horvátok 13-7-re elintézték a románokat, Montenegró pedig 8-7-re felülkerekedett Spanyolországon, kezd helyreállni a papírforma. A spanyolok és a törökök már kiszálltak a versenyből, a további négy gárda azonban még éppúgy lehet első, és egyenes úton a legjobb négy tagja, mint negyedik, ami alsóházi folytatást jelentene.
Hölgyeink tegnap bebiztosíthatták volna a csoportelsőséget, ha legyőzik a spanyolokat, ám kissé váratlanul 13-10-re kikaptak. A meccs elején még nem volt gond, Drávuczék 4-3-ra vezettek, ám utána megléptek a spanyolok, s a mieink nem tudtak felzárkózni. Szombaton az utolsó fordulóban a németeket mindenképpen le kell győzniük, a csoport sorrendje a holland–spanyol meccsen dől el. A magyar válogatott már nem lehet első, mert az esetleges magyar–holland–spanyol körbeverés esetén negatív a gólkülönbsége.

Tegnapi eredmények. Nők, B csoport: Magyarország–Spanyolország 13-10, Hollandia–Németország 17-10. A csoport: Görögország–Oroszország 7-7, Olaszország–Horvátország 22-3. Mai műsor. Férfiak, 10.00: Szerbia–Macedónia (B csoport), 11.30: Montenegró–Törökország (A csoport), 13.00: Magyarország–Oroszország (B), 16.30: Görögország–Németország (B), 18.00: Olaszország–Románia (A), 20.40: Spanyolország– Horvátország (A).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.