Eltussolt ügyek a pszichiátrián

Jegyzőkönyvek készültek az embertelen verésekről, a homoszexuális erőszakról, az intézet vezetője mégsem tett lépéseket az ügyekben. Lényegében eltussolta azokat – derült ki a kiskunhalasi pszichiátrián történt bűncselekmények ügyében nyomozó ügyészek lapunknak adott interjújából.

Velkei Tamás
2010. 09. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Darázs Gyöngyi és Téglás Péter a megdöbbentő ügy részleteit ismertetve kitért arra, hogy bár az intézet pszichiátere szerint a fajtalankodásra panaszkodó kezelt állítása nem felel meg a valóságnak, az urológus szakorvos talált sérüléseket, csakhogy ezeket már nem lehetett öszszefüggésbe hozni a sértett állításával. Ezek után újra felvette a munkát a kiskunhalasi pszichiátrián az a három férfi, akiket az ügyészség gondjukra bízott, szellemileg sérült emberek ellen elkövetett különböző erőszakos bűncselekmények miatt vádol. Egyikük egyszer úgy megvert egy beteget, hogy mentőt kellett hozzá hívni, mert a földön fekvő, vérző ápolt annyi rúgást és ütést szenvedett el, hogy sérüléseit helyben már nem tudták ellátni.
A pszichiátriai intézet eközben azzal a képtelenséggel vádolja az ügyészséget, hogy a nyomozás során kihallgatott tanúkat csokoládéval és cigarettával bírta rá terhelő vallomásuk megtételére.
Januárban két ápolónő feljelentése nyomán indult nyomozás a kiskunhalasi pszichiátrián, akik állították: több ápoló rendszeresen veri a kezelteket, továbbá különböző szexuális műsorok előadására bírják rá őket.
Interjú az 5. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.