Elutasított kisrészvényes

Bodacz Péter
2010. 09. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elutasította a cégbíróság – még nem jogerősen – azt a keresetet, amit a Magyar Telekom egyik kisrészvényese indított a cég feletti törvényességi felügyeleti eljárás megkezdése érdekében. A távközlési társaság lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a keresetet ugyanaz a kisrészvényes nyújtotta be, aki megtámadta a 2010-es rendes közgyűlésen hozott határozatokat is. A cégbíróság azt vizsgálja, hogy szabályszerű volt-e a közgyűlés összehívása, és határozatképes volt-e a részvényesek gyűlése. A közlemény emlékeztet arra, hogy a kereset ellenére a bíróság már bejegyezte a fenti közgyűlés határozatainak megfelelő változásokat. Az ügy előzménye, hogy az idén április 7-én megtartott közgyűlésen a tulajdonosok ismét szavaztak a 2007-es évet lezáró, 2008-ban tartott közgyűlési előterjesztésekről, mert azokat a bíróság jogerős végzésben megsemmisítette, miután kisrészvényesek korábban e döntéseket megtámadták a bíróságon. A társaság közleménye felhívja a figyelmet arra, hogy a 2009. június 29-i, illetve a 2010. április 7-i közgyűlések határozataival kapcsolatban peres eljárások folynak. A közleményben a Magyar Telekom hangsúlyozza: „nem tudjuk egyértelműen kijelenteni, hogy ezen ügyeknek nem lesz egyéb, jelenleg előre nem látható hátrányos hatása a társaságra”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.