Évadkezdő táncház a palatkaiakkal

Munkatársunktól
2010. 09. 19. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Aki a nyári szünet után ismét népzenére vágyik, annak holnap a Petőfi Csarnokban a helye, kezdődik ugyanis a táncházi évad. A hagyományos szezonnyitó mulatságon felvonulnak a jelentősebb hazai magyar és nemzetiségi táncházak, a muzsika hajnalig szól majd. A program délután ötkor kezdődik a gyermektáncházzal, amelyen a Kolompos szórakoztatja a legkisebbeket, de ekkor mutatják be Balatoni Katalin Ugróiskola című módszertani könyvét is. A felnőtteket nyolctól várják a táncházak éjszakájára, amelyen a zene mellett kisebb kirakodóvásár is lesz lemezekből, hangszerekből, viseletekből és ehhez kapcsolódó kiegészítőkből. Kedvcsinálónak csak egy-két nagyobb név a zenészek közül, akiket az este folyamán hallhatunk: fellép a Téka, a Kolo, a Csürrentő zenekar, illetve a méltán népszerű magyarpalatkai banda.
A kisteremben Kása Béla Erdélyi fotográfiák kiállítását láthatjuk, és ugyanitt Üzenet haza címmel Kovács Norbert „Cimbi” és barátai táncszínházi előadása szórakoztatja a közönséget. Lesz egy indiai együttes is, a radzsasztáni Ismail Langa Group, akik Ábrahám Judittal közösen lépnek fel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.