Federer és Wozniacki sem hibázott

Munkatársunktól
2010. 09. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem hoztak meglepetést a férfi egyes lapzártáig véget ért nyolcaddöntői a New Yorkban zajló amerikai nyílt teniszbajnokságon. A korábbi ötszörös győztes, 16-szoros Grand Slam-trófea-halmozó svájci Roger Federer könnyed játékkal lépett túl az osztrák Jürgen Melzeren, a következő körben pedig a svéd Robin Söderlinggel találkozik, akitől a Roland Garroson vereséget szenvedett. A második kiemelt előtt jutott a legjobb nyolc közé a harmadik, a szerb Novak Djokovics, ő az amerikai Fisht búcsúztatta. Az elsőként rangsorolt Rafael Nadal magyar idő szerint szerda hajnalban kezdett a szintén spanyol Feliciano Lopez ellen.
A női nyolcaddöntők sorából kitűnt az első kiemelt Wozniacki és az újra egyre kiválóbb formába lendülő Sarapova összecsapása. A dán csak látszatra aratott aránylag sima, 6:3, 6:4-es győzelmet.
A magyarok már csak a juniorok versenyében érdekeltek, de ott többszörösen is. Babos Tímea – miután egyesben továbbjutott – párosban, az amerikai Sloane Stephensszel megsemmisítő módon, 6:0, 6:0-ra nyert egy amerikai, norvég kettős ellen, és a Fucsovics Márton, Zsiga Máté páros is sikerrel vette a nyitókört, így bekerült a 16 közé. Fucsovics aztán egyesben is odáig haladt, miután fordulatos csatában verte 3:6, 6:1, 6:3-ra a hazai közönség előtt szereplő Alexios Halebiant.

Eredmények. Férfi egyes, nyolcaddöntő: Federer (svájci, 2.)–Melzer (osztrák, 13.) 6:3, 7:6 (7-4), 6:3; Söderling (svéd, 5.)– Montanes (spanyol, 21.) 4:6, 6:3, 6:2, 6:3; Juzsnij (orosz, 12.)– Robredo (spanyol) 7:5, 6:2, 4:6, 6:4. Női egyes, nyolcaddöntő: Wozniacki (dán, 1.)–Sarapova (orosz, 14.) 6:3, 6:4; Zvonarjova (orosz, 7.)–Petkovic (német) 6:1, 6:2; Kanepi (észt, 31.)–Wickmayer (belga, 15.) 0:6, 7:6 (7-2), 6:1.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.