Félbeszakadt koncert

Stefan Lázár
2010. 09. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A duisburgihoz hasonló tömegszerencsétlenségtől tartva idő előtt véget vetettek a hét végén egy berlini popfesztiválnak. A Ruhr-vidéki iparvárosban huszonegy halálos áldozatot követelő szerencsétlenségért sem a rendezők, sem a város vezetése, sem a rendőrség nem hajlandó magára vállalni a felelősséget.
A Love Parade pánikhangulata mélyen él az emberek és velük együtt az ezreket megmozgató rendezvények szervezőinek emlékezetében. A fővárosban péntek este kezdődött Berlin fesztivál a tervek szerint hajnalig tartott volna. A műsor csúcspontjának az angol lemezlovas, Fatboy Slim és a belga Electro-Stars 2ManyDJ fellépése ígérkezett. Elővételben minden jegy elkelt, a koncert a hajdani repülőtér, a Tempelhof területén kezdődött. A 4-es hangár színpadához igyekeztek a legtöbben, s a húszezer néző érdeklődése jóval éjfél után sem csökkent. Az angol vendég fél háromra tervezett fellépését megelőzően egyre nagyobb tömeg jött össze a hangár bejáratánál. „Nem a csarnok kapacitása jelentett problémát, hiszen az engedélyezett létszám elfért a helyiségben, sokkal inkább a helyszínhez vezető, csatornaszerű zsilip és a tömeg dinamikája jelentett veszélyt” – hangoztatta a fesztivál rendezőbizottságának a szóvivője. A fenyegető helyzet láttán a szervezők – a rendőrséggel egyetértésben – úgy döntöttek, hogy félbeszakítják a rendezvényt. A programot szombaton folytatták ugyan, de a Berlin Music Week rendezői lemondtak arról, hogy a rendezvény – mint azt tervezték – vasárnap hajnalig tartson. A popkoncertek sorozata röviddel éjfél előtt zavartalanul zárult.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.