Feltámadt a Győr, 3-0-ra verte a DVSC-t

Munkatársunktól
2010. 09. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rangadó rangadó hátán. Így jellemezhetjük a labdarúgó NB I 6. fordulóját. Tegnap először a Vasas és a Kaposvár mérkőzött meg egymással. Ezt a találkozót tavaly legfeljebb a kiesési jelzővel együtt soroltuk volna a rangadók közé, ám az NB I élcsoportját a hatodik kör előtt öt csapat alkotta egyaránt tíz ponttal, s ezen öt között ott volt a Vasas és a Kaposvár is. Utóbbi marad is, hiszen 3-1-re nyert. A vendégek a 13. és a 14. percben szerzett góllal 2-0-ra vezettek, a második félidőben szépített a Vasas, ám Ferenczi kiállítása megpecsételte a sorsát.
Tegnap este a Győr fogadta a Debrecent, amit az ETO helyezése alapján (12.) nem mondhatunk rangadónak, de a tavalyi végeredmény alapján annál inkább. Az NB I-ben eddig a kettős terheléssel lehetett indokolni a Győr botladozását, a tegnapi meccsre azonban már nyugodtan készülhetett a csapat. Ez meg is mutatkozott a játékában, 3-0-ra kiütötte a címvédőt, igaz, a Lokiból Farkast már a 42. percben kiállították.
Ma kerül sor a legnagyobb érdeklődést kiváltó csatára, az Újpest–Ferencváros találkozóra. A felújított Szusza Ferenc Stadion átadása óta (2001) hazai környezetben még nem kapott ki az Újpest a derbin. Az FTC ráadásul bajnoki mérkőzésen hét éve nyeretlen a lilák ellen.
Ma elmarad a Kecskemét–Haladás találkozó, mert az esőzés miatt játékra alkalmatlan a kecskeméti pálya.

Vasas–Kaposvár 1-3 (0-2), Illovszky Stadion, 1000 néző, v.: Bede. Gól: Ferenczi (53., 11-esből), illetve Pavlovic (13., 11-esből), Javad (14.), Gujic (68., 11-esből). Kiállítva: Ferenczi (55.), Gáspár (86.).
Győr–DVSC 3-0 (1-0), Győr, 2500 néző, v.: Fábián. Gól: Koltai (6., 67.), Alekszidze (87.). Kiállítva: Farkas B. (42.).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.