Féltucatnyi ágyúlövés

Munkatársunktól
2010. 09. 25. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nehezen rajtolt a májusban döntőt vívott Bayern München a labdarúgó Bajnokok Ligájában. Mentségére legyen mondva, hogy két kulcsembere, Ribéry és Robben hiányzott az AS Roma elleni, tegnap esti derbiről eltiltás, illetve sérülés miatt. A szokás szerint dugig telt Allianz-arénában meddő mezőnyfölényt dolgoztak ki a bajorok, de sokra nem mentek vele. Szünet után azért komoly helyzeteket alakítottak ki Müller és Schweinsteiger révén, de a római Farkasok hálóját nagyszerűen őrizte a brazil Julio Sergio. Egészen a 78. percig, amikor Müller jobb külsővel a jobb alsó sarokba tekert, majd rövidesen Klose is betalált. Az olaszoknál Tottit nem lehetett észrevenni a pályán, azt viszont igen, hogy a vendégekben benne maradt a múlt hétvégén Cagliariban kapott váratlan bajnoki „ötös”.
Más esélyesek, például az angol sztárgárdák ennél hamar dűlőre vitték a dolgot. A Chelsea Zsolnán szűk félóra alatt háromgólos előnybe került (Anelka kétszer rezegtette meg a hazai hálót), s végül simán elintézte a szépítésig jutott szlovák BL-újoncot; az Arsenal sem kegyelmezett a Bragának, az Ágyúsok lőgyakorlatában Fabregas és Vela vitte prímet. A Milan bő egy órán át szenvedett, majd Ibrahimovic két találata révén megroppantotta az Auxerre-t. A svéd csatár elővette az Eb-selejtezőkön látott formáját. A Real Madrid Higuaín duplájával múlta felül az Ajaxot, José Mourinho őszinte örömére. Kolozsváron a hazaiak hamar két találattal megugrottak a DVSC-t kivert FC Basel elől, de a svájciak nem adták fel, bár pontot végül nem tudtak szerezni.
Ami a kisebb érdeklődésre számot tartó összecsapásokat illeti, a Szpartak Moszkva némi meglepetésre egy kései öngólnak köszönhetően három ponttal távozhatott Marseille-ből. A keleti-európai végek ukrán–szerb derbijét a hazai pálya előnyének köszönhetően is a Sahtar Doneck nyerte a belgrádi Partizan ellenében. Ám a kontinens nyilván nem a Donbass-arénára figyelt.
Szerdai BL-eredmények, E csoport: Bayern M.–Roma 2-0, CFR Cluj–FC Basel 2-1; F cs.: O. Marseille–Szpartak Moszkva 0-1, Zilina–Chelsea 1-4; G cs.: Milan– Auxerre 2-0, Real Madrid–Ajax 2-0; H cs.: Arsenal–Braga 6-0, Sahtar Doneck–Partizan Beograd 1-0.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.