FILMCSÍK

Tölgyesi Gábor
2010. 09. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

BAAIRIA
Színes, olasz–francia filmdráma, 150 perc, 2009. Rendező: Giuseppe Tornatore. Forgalmazó: Palace Pictures.
Mussolini korától a nyolcvanas évekig – háromgenerációs családi dráma Giuseppe Tornatorétól, Itália első számú rendezőjétől. Az érzelmes mese helyszíne a képeskönyvekből ismerős Szicília, Tornatore szűkebb pátriája. Önéletrajzi ihletésű egyensúlyozás a művészet és a giccs között.

CHARLIE ST. CLOUD HALÁLA ÉS ÉLETE
Színes, amerikai, romantikus dráma, 101 perc, 2010. Rendező: Burr Steers. Forgalmazó: UIP–Duna Film.
Tinilány rajongóinak legnagyobb örömére Zac Efron, a High School Musical és a Megint 17 című hollywoodi iparcikkek sztárja újra főszerepet kapott, ezúttal egy szirupos drámában. Szerelemről, halálról, kísértetekről és egyéb lelki nyavalyákról, mindenre elszánt mozizóknak.

A KARATEKÖLYÖK
Színes, amerikai–kínai akciófilm, 140 perc, 2010. Rendező: Harald Zwart. Forgalmazó: Intercom.
Többször is megfilmesített verekedős történet a kicsi, ám erős borsról, aki bajnoki álmokat dédelget magában. A titokzatos kungfumester Jackie Chan, a harcművészet fortélyait Will Smith csemetéje lesi el tőle. Amikor egy gyerek is jobb színész a hongkongi sztárnál.

MESE A SZERELEMRŐL
Színes, francia filmdráma, 101 perc, 2009. Rendező: Stéphane Brizé. Forgalmazó: Cirko Film.
Ellentétek vonzása, szeretői kapcsolat: néhány franciás klisé. Cézár-díjjal kitüntetett film, irodalmi alapanyagból, Sandrine Kiberlain és Vincent Lindon színészi remeklésével.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.