Folyékonyan bolgárul

Fekszik a bolgár stílus a Debrecennek. A magyar futballcsapat egy éve a Levszki Szófiát felülmúlva a Bajnokok Ligája, idén a Liteksz Lovecs ellenében az Európa-liga főtáblájára jutott fel. A DVSC tegnap vendégként 2-1-re győzött a selejtező 4. fordulójának visszavágóján, ezzel összesítésben 4-1-re megnyerte a párharcot. A csoportbeosztást ma sorsolják, a 48 csapatot tizenkét négyesbe osztják, a DVSC-re tehát további hat meccs vár a sorozatban.

Munkatársunktól
2010. 09. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Várható volt az első mérkőzés után, amelyen a Debrecen 2-0-s előnyre tett szert, hogy a visszavágón a Liteksz megpróbálja kapuja elé szegezni a magyar csapatot. A bolgároknak az első félidőben több lehetőségük is akadt a gólszerzésre. Hétszer is veszélyeztették Malinauskas hálóját, aki szerencsére nem a BL-selejtezőben látott formáját mutatta, ötször hárított, kétszer pedig a hazai játékosok nem találták el a kaput. A játékrész legnagyobb helyzetét azonban Szakály Péter hagyta ki. A 40. percben tökéletes kiugratást kapott Varga Józseftől, már csak a kapussal állt szemben, ám tíz méterről mellé gurított.
A második félidőben a Liteksz kitámadott, amit a DVSC az 53. percben kihasznált. Egy kontra végén a csereként beállt Yannick iramodott meg a bal oldalon, s szépen kilőtte a bal alsó sarkot. Ezután a hazaiaknak már négy gólt kellett volna rúgniuk a továbbjutás érdekében, ami teljesíthetetlen feladatnak tűnt. Niflore révén a 68. percben egyenlítettek, de a döntetlent sem érték el, mert Czvitkovics a 80. percben 18 méterről bombagólt ragasztott a jobb felsőbe. 2-1-re, öszszesítésben 4-1-re nyert a Loki, s várhatja a mai sorsolást.
A DVSC tehát idén is jelentős nemzetközi sikert ért el, tudásának a második számú európai kupa talán jobban is megfelel, noha a BL természetesen lényegesen nagyobb anyagi haszonnal kecsegtet. Az Európa-ligában is csoportonként két-két csapat, összesen tehát huszonnégy jut tovább, a BL-ből alászálló nyolc gárdával a télen 32-re bővül a mezőny, ahonnan egyenes kiesés rendszerben alakul ki a döntő párosítása.
A Győr mérkőzése a Dinamo Zagreb ellen lapzárta után ért véget.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.