Hajsza a svájci nyugdíjas után

Hírösszefoglaló
2010. 09. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már több mint száz rendőr és kommandósok is keresik azt az idős svájci férfit, aki szerdán elbarikádozta magát bírósági árverés előtt lévő házában, és miután fegyverével életveszélyesen megsebesítette a helyszínre vezényelt járőrök egyikét, elmenekült – adta hírül az AP. A 67 éves Peter Hans Kneubuhl valahogyan átjutott a bieli épületet körülvevő egyenruhások gyűrűjén, és bevette magát a közeli erdőbe. Tegnap hajnalban azonban újra felbukkant belvárosi otthonánál, és több lövést is leadott a környéket megfigyelés alatt tartó járőrökre. Ezúttal nem talált el senkit, de másodszor is sikerült köddé válnia.
Az elkeseredett férfival, akit a svájci hírforrások máris hajléktalannak titulálnak, eddig kesztyűs kézzel bántak, a város lakóiban azonban nő a harag, amiért még nem fogták el. Francois Gaudy, a város rendőrkapitánya védekezésül elmondta: mindenképpen el akarják kerülni a vérontást. Most azonban már nyomkereső kutyákat és hőérzékelő kamerával felszerelt helikoptert is bevetettek a kutatásba.

Ölt az elbocsátott asszony. Két embert megölt, egyet pedig életveszélyesen megsebesített csütörtökön egy elbocsátott asszony a Kraft Foods élelmiszer-ipari vállalat philadelphiai üzemében. A CNN szerint néhány perccel azután, hogy a döntést közölték vele és kikísérték az épületből, autóval tért vissza. Áttörte a védőkorlátot, és kezében egy Magnum revolverrel felment a harmadik emeletre, ahol szembetalálkozott a cég három alkalmazottjával. Tüzet nyitott rájuk, majd egy emelettel lejjebb elrejtőzött, és a falon át megpróbált rálőni az érte küldött rendőrökre. Végül azonban megadta magát. Egyelőre nem tudják, vaktában lövöldözött-e, vagy azokra, akiknek közük lehet az elbocsátásához. A cég eddig csak azt közölte, hogy a nő tizenöt évi munka után vesztette el állását.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.