Háromgólos sikerrel dobogón az FTC

Munkatársunktól
2010. 09. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ferencváros–Győri ETO FC 3-0 (2-0), Albert-stadion, 10 000 néző, jv.: Bede. Gólszerzők: Heinz (1., 16.), Schembri (47.).
ZTE–Pápa 3-1 (2-1), Zalaegerszeg, 2218 néző, jv.: Veizer. Gólszerzők: Rajcomar (27.), Pavicsevics (42., 89. – 11-esből), illetve Abwo (12.).


A labdarúgó NB I 5. fordulójának tegnap esti zárómérkőzésén a Ferencváros hazai környezetben magabiztos játékkal
3-0-ra győzött a Győr ellen. A találkozót csak szurkolói kártyával lehetett megtekinteni, azzal viszont ingyenesen, és ez a lehetőség tízezer nézőt vonzott az Albert-stadionba.
S a hangulatot rögtön megalapozta, hogy Heinz a középkezdés után fél perccel hatalmas bombagólt ragasztott az ETO kapujába (1-0). A 16. percben a cseh légiós remek egyéni alakítás után lőtt a hálóba (2-0), majd fordulás után, megintcsak nem sokkal a kezdést követően, újra eredményesek voltak a fővárosiak: ezúttal Schembri talált be közelről (3-0). Ezután kissé kiegyenlítettebb lett a találkozó, de a Győr már nem tudott szépíteni, az FTC 3-0-ra nyert, és sikerével a tabella második helyére lépett, ahol abszolút holtversenyben áll a Kaposvárral. (Az élbolyban az első öt helyezett mind tíz ponttal rendelkezik, így az első Debrecen, a negyedik Vasas és az ötödik MTK is.)
A krónikához tartozik, hogy a csapatok és a szurkolók is megemlékeztek az FTC korábbi kiváló játékosáról, Simon Tiborról, aki ezen a napon lett volna 45 éves.
Az NB I 3. fordulójában félbeszakadt, s tegnap pótolt mérkőzésén a Zalaegerszeg 3-1-re nyert a vendég Pápa ellen. (A találkozót eredetileg augusztus 13-án játszották volna le, és akkor a 60. percben, 2-1-es hazai vezetésnél vihar miatt szakadt félbe.) A ZTE 8 ponttal nyolcadik a tabellán, a Pápa 4-gyel 12.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.