Hatéves a Polgárok Háza

Szilágyi Richárd
2010. 09. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Polgárnak lenni nemcsak rangot, hanem kötelességet, a közösségért való munkálkodást és egyfajta mentalitást is jelent – mondta Schmittné Makray Katalin azon az ünnepségen, amelyet tegnap rendeztek a Polgárok Háza megnyitásának hatodik évfordulóján. A köztársasági elnök felesége emlékeztetett, hogy annak idején adományokból jött létre a Polgárok Háza, amelyet sokan már csak az összefogás házaként emlegetnek. Schmittné Makray Katalin elbúcsúztatta Hende Csabát, aki a honvédelmi tárca irányítása miatt mondott le a polgári körök koordinátori posztjáról, s akinek tevékenységét beszédében Kubatov Gábor, a Polgárok Háza igazgatója is méltatta. – Nem az én feladatom értékelni az elvégzett munkát, de Orbán Viktor 2009-ben azt mondta, hogy a polgári körök nélkül a Fidesz ma egy jelentéktelen középpárt volna – mondta Hende Csaba lapunknak. A miniszter – aki szerint a születésnap arról a 163 ezer emberről is szólt, akik beléptek az ország tizenegyezer polgári körébe – a jövőben is nélkülözhetetlennek tartja a szerveződést, mint mondta, akkor lesz magyar megmaradás és felemelkedés, ha „a lelkekben dőlnek el a dolgok”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.