Hisztériát kelt a volt agrárállamtitkár

Cáfolta a Vidékfejlesztési Minisztérium Gőgös Zoltán volt államtitkár, jelenlegi szocialista képviselő állítását, mely szerint a kabinet a megyei kormányhivatalokhoz csatolná a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalt is. A tárca sajtófőnöke a rémhírterjesztések helyett visszaemlékezései írásba foglalását javasolta Gőgösnek, aki így elszámolhatna az elmúlt évek sikertelen agrárpolitikájával is.

Dénes Zoltán
2010. 09. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyilvánvalóan a közelgő önkormányzati választási kampány az oka annak, hogy Gőgös Zoltán, az MSZP országgyűlési képviselője – a szocialista agrártárca volt államtitkára – nap mint nap közlemények fogalmazásával tölti az idejét, amelyekben folyamatosan aggódik, követel és felháborodik – reagált megkeresésünkre a Vidékfejlesztési Minisztérium sajtóosztálya a szocialista képviselő legutóbbi közleménye kapcsán. Ebben Gőgös Zoltán arról tájékoztatta a közvéleményt, hogy „egy készülő kormányhatározat szerint a januártól felálló megyei kormányhivatalok szervezetébe az uniós kifizető ügynökség, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal is beépülne”. A szocialista képviselő arra is kitért, hogy emiatt „az európai illetékesek” felfüggeszthetik a Magyarországnak szánt agrárkifizetéseket. A politikus vészkiáltása szerint ez beláthatatlan következménnyel járna, gazdák ezreinek tönkretételét eredményezné. A volt államtitkár egyenesen arra ragadtatta magát, hogy kijelentette: az összevonással az Orbán-kormány megöli a mezőgazdaságot.
Gőgös Zoltán fölöslegesen kelt hisztériát az állítólagosan „készülő” kormányhatározattal kapcsolatban, mivel hivatalos kormánydöntés nincs a kérdésről, de még szándék sincs az összevonásra – mondta Tátrai Eszter. A Vidékfejlesztési Minisztérium sajtófőnöke meglepőnek nevezte Gőgös Zoltán újszerű aggodalmaskodását, hiszen évekig a szocialista agrártárca államtitkára volt, s ebben az időszakban lehetősége lett volna arra, hogy érdemi lépéseket tegyen a magyar termelőkért. Ehelyett a szaktárca szerint ez idő alatt a pályázati pénzeket urambátyám alapon szocialista érdekköröknek osztották ki. A Vidékfejlesztési Minisztérium emlékeztetett arra is, hogy Gőgös Zoltán éppen az Országgyűlésben jelentette ki azt, hogy az általuk felügyelt pályázatok nem zárják ki a szocialista kötődést, mivel „mi vagyunk kormányon, ez az ügy a mi felelősségünk”. Emellett – tette hozzá a sajtófőnök – a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivataltól, amelynek sorsáért most olyannyira aggódik a volt államtitkár, a 2004–2009 közötti időszakban elkövetett szabálytalanságok miatt milliárdokat követel vissza Brüsszel. Nem elhanyagolható – mondta Tátrai Eszter – a szocialistákhoz és Gőgös Zoltánhoz is köthető Magyarországi Leader Közhasznú Alapítvány botrányos támogatási gyakorlata sem. Az egyesület több száz millió forintot nem rendeltetésszerűen használt fel. A vonatkozó dokumentumokat Gőgös Zoltán államtitkár írta alá.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.