Homoszexuálisokra vadászik egy gyilkos

Nagy Áron
2010. 09. 16. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sorozatgyilkosra vadásznak a német Szövetségi Bűnügyi Hivatal (BKA) nyomozói – jelentette a dpa hírügynökség azután, hogy a hatóság megerősítette: az augusztus 30-án észak-rajna-vesztfáliai Kerpenben holtan talált férfit is ugyanazzal a pisztollyal lőtték agyon, mint két másikat. Az ismeretlen elkövető áldozatai kivétel nélkül saját nemükhöz vonzódó férfiak voltak. A „parkolói gyilkos”, ahogy az elkövetőt egyre gyakrabban emlegetik, a nyomozók szerint internetes fórumokon ismerkedve választja ki célpontjait, akiket aztán olyan nyilvános, autós pihenőhelyekre csal, amelyek egyébként kedvenc találkozóhelyei a gyors és anonim szexre vágyó homoszexuálisoknak. A férfi első áldozatát még május 8-án találták meg a baden-württembergi Magstadt mellett. Heiko S.-t, a harmincéves exkatonát letolt nadrággal és egy golyóval a fejében fedezték fel a járókelők saját autójában. A „parkolói gyilkos” két héttel később csapott le ismét. Július 2-án a hesseni Mörfelden-Walldorfban a 70 éves Hans Friedrichet lőtte fejbe. Az idős homoszexuális áldozatot meztelenre vetkőzve találták meg. Ezután egészen augusztus végéig nem hallatott magáról a tettes. A harmadik haláleset után a nyomozók már biztosan tudták, sorozatgyilkossal van dolguk, ezért figyelmeztették a homoszexuális szervezeteket, valamint közzétettek egy telefonszámot, amelyen bárki névtelenül informálhatja a hatóságokat.

Fiatal bűnözők. Súlyos börtönbüntetésre ítélt a müncheni tartományi bíróság tegnap két fiatalt, akik egy évvel ezelőtt egy vasútállomáson brutálisan összeverték és összerugdosták az 50 éves Dominik Brunnert, aki belehalt sérüléseibe. Az idősebb vádlottra, Markus S.-re 9 év és tíz hónapot, társa, Sebastian L. hét évet lesz kénytelen fiatalkorúak börtönében tölteni. (MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.