Hunvald-ügy: vádemelés még idén

2010. 09. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Október 3-ig, a bűnszervezetben elkövetett súlyos bűncselekmények, többek között csalás, hűtlen kezelés, hivatali visszaélés, vesztegetés miatt az erzsébetvárosi ingatlanpanama-ügyben indított nyomozás határidejéig lezárulhat az iratismertetés – közölte lapunkkal Fazekas Géza. A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője, aki szerint még az idén, várhatóan decemberben vádat emelhetnek a Hunvald-ügyként is ismert büntetőeljárásban. Elsőként nem Erzsébetváros előzetes letartóztatását töltő MSZP-s polgármesterével, hanem társával, az ugyancsak rács mögött lévő volt VII. kerületi SZDSZ-es frakcióvezetővel, a gazdasági bizottság egykori elnökével, Gál Györggyel kezdték a nyomozás – mellékletekkel együtt – 46 ezer oldalnyi, 51 kötetbe foglalt iratainak ismertetését. A szóvivő szerint a mai technikai feltételek lehetővé teszik, hogy a gyanúsítottak és ügyvédeik akár CD-n is hozzájuthassanak a dokumentumokhoz, ám Gál György és ügyvédje azokat fénymásolatban kérte. A költségeket az ügyészség állja. Az iratismertetés jövő héten Hunvalddal folytatódik. Az ügyben összesen 27 gyanúsított van, egyikük feltehetőleg Mexikóban bujkál.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.