Idén életbe lép az adósmentő csomag

Egyeztetett tegnap a Fidesz a hiteleseket védő civil szervezetekkel a Kósa Lajos és Rogán Antal nevéhez köthető adóssegítő csomagról; a Magyar Bankszövetséggel még e héten megkezdődnek a tárgyalások.

Munkatársainktól
2010. 09. 24. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A javaslatok a közhiedelemmel ellentétben nemcsak a devizahitelesek, hanem a forintkölcsönt felvevők számára is megoldást kínálnak. A fideszes politikusok szerint a parlament gyorsan megtárgyalja a törvénycsomagot, így az még az idén életbe léphet. Kósa Lajos elmondta: mindenképp érvényesíteni kell azt az elvet, mely szerint a kockázatokat nemcsak az adósnak, de a banknak is vállalnia kell, ezért nem lehet teljes egészében az ügyfelekre hárítani a megváltozott viszonyokból fakadó terheket. A civilek képviselője szerint az egyoldalú szerződésmódosítás vagy az önkényes kamatemelés tilalmáról megegyezett az álláspontjuk a politikusokéval, ugyanakkor néhány kérdés még nyitva maradt.
Az idő sürget: az adósok egy része a teljesítőképessége határán van. Szakemberek szerint nem állunk messze attól, hogy a fizetésképtelen adósok a piacra zúdítsák lakásaikat. Ez amellett, hogy leverné az árakat, azzal járna, hogy sokaknak még a jelzáloggal terhelt ingatlan eladása után is jelentős adósság maradna a nyakában.

Bővebben a 12. oldalon

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.