Igazán bátrak a legbátrabb városban

Hangya Éva
2010. 09. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén kétnapossá bővült a tavalyi remek hangulatú és nagy sikerű egynapos utcai motorverseny, a Bátrak versenye Balassagyarmaton. A szervezők, a Mami (Magyar Motorkerékpár Szakközépiskola és Szakiskola) csapata elsősorban a magyarországi gyorsaságimotor-sport olyan géposztályai előtt nyitották meg a megméretés lehetőségét, amelyek eddig valamilyen oknál fogva mostohagyereknek számítottak. Az 1970-es évek hagyományaiból építkezve így Balassagyarmat utcáin szeptember 11-én és 12-én ismét a motoroké az aszfalt, a versenyzők a következő kategóriákban állnak rajthoz: Simson, MZ, robogó (vizes, levegős), veterán közúti, veterán speciál (125, Pannónia, 350, 350+), veterán (háború előtti), supermoto, valamint közúti 125-ös.
Mindkét nap pályaépítéssel kezdődik a program, szombaton déltől pedig indulnak a szabadedzések és az időmérő futamok. Minden kategória kipróbálhatja magát és róhatja a köröket egészen este hétig. Vasárnap már korábban, reggel kilenckor kezdődik a bemelegítés, amit egy kis műsor és motoros felvonulás szakít meg, amelyen bárki részt vehet saját kétkerekűjével. A szervezők ígérete szerint a legtöbb motort felvonultató települést díjazzák is. A futamokat vasárnap délután 13.20-tól rendezik, majd 17 órától a díjátadókkal zárul a Bátrak versenye.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.