Író- és kritikusképző az írószövetségben

2010. 09. 20. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Írószövetségben (Budapest VI., Bajza u. 18., www.iroiskola.hu) szeptember 25-éig jelentkezhetnek azok az író-, kritikus- és poétajelöltek, akik magas színvonalon szeretnék elsajátítani az írói mesterség fogásait.
Az idei, október 4-én elkezdődő évfolyam állandó író tanárai – Mezey Katalin, Menyhért Anna, Szentmártoni János, Vasy Géza, Bednanics Gábor, Sohár Anikó, Kiss Noémi, Kányádi Sándor, Erős Kinga, Balogh Endre, Tóth Krisztina – s a két év során leggyakrabban munkálkodó előadók – többek között Jókai Anna, L. Simon László, Szilágyi István, Vathy Zsuzsa, Turczi István, Ács Margit, Ambrus Lajos – neve is jelzi, hogy minden korábbi hasonló próbálkozásnál színvonalasabb műhelyről van szó, amely nyitott az összmagyar irodalom minden irányzata és stíluseszménye felé. Erős Kinga író, kritikus, az immár két éve sikeresen működő poétaképző egyik fő szervezője elmondta, hogy az íróiskolát tanártársai nevében is ajánlja mindazoknak, akik írni szeretnének, de nem tudják, hogy kezdjenek hozzá, és azoknak, akik már írnak, de szeretnék írásaikat fejleszteni, azokat megvitatni, szerkesztőségekben dolgozni.
Az íróiskola akkreditált felnőttképzés, nemcsak szépirodalmi művek, hanem szépirodalmi, publicisztikai, magazincikkek és esszék megírásának alapkészségeit is igyekszik kialakítani a hallgatókban, akik mind az első, mind a második tanév után tanúsítványt kapnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.