Jelöltből is kevés van az MSZP-nek

Kevesebb mint harminc helyen indul csupán újra a jelenlegi szocialista polgármester az őszi önkormányzati választáson a tízezer főnél nagyobb településeken. A megyék közül Borsodban és Csongrádban méreti meg magát a legtöbb MSZP-s polgármester, de több városban egyáltalán nem állítanak jelöltet.

Hírösszefoglaló
2010. 09. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szocialisták több helyen SZDSZ-es, MDF-es, civil és független jelöltek mögé állnak be az önkormányzati választáson. Az MSZP más városokban helyi öszszefogás résztvevője, együtt indul az MSZDP-vel vagy a Civil Mozgalommal. Botka László harmadszor is megpróbálja Szegeden, Bedő Tamás Csongrádon, Szirbik Imre Szentesen, Buzás Péter Makón indul újra. Botka az Összefogás Szegedért, Szirbik az Összefogás Szentesért csoporttal állapodott meg.
Borsodban Miskolcon, Szerencsen, Sajószentpéteren és Kazincbarcikán próbálja meg a polgármesteri szék újbóli elnyerését MSZP-s. Sárospatakon, Sátoraljaújhelyen, Ózdon és Edelényben nem indítanak polgármesterjelöltet, ezek közül van olyan település, ahol más jelöltet sem támogatnak, vagyis nem jelenik meg az MSZP. Hajdú-Biharban várhatóan öt településen nem lesz MSZP-s induló, ráadásul a debreceni polgármesterjelölt, Zsiros Zsolt mellett megméretteti magát a posztért Tóth Csaba a DISZ Kulturális és Sportegyesület támogatásával, akit korábban a helyi MSZP-sek is indítani akartak. Pest megyében a 37 tízezer fősnél nagyobb település közül mintegy húsz helyen száll ringbe az MSZP önállóan a polgármesterségért. A mostani vezetők közül Vácott Bóth János, Pécelen Benkovits Gyula indul. Bács-Kiskunban, Kalocsán SZDSZ-es, Hajdúszoboszlón pedig MDF-es polgármesterjelöltet támogat az MSZP. Négy olyan megye van – Heves, Veszprém, Zala és Nógrád –, ahol minden tízezer főnél nagyobb településen indulnak MSZP-s polgármesterjelöltek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.