Jobbik-tiltás az állampárti vezetőknek

Munkatársunktól
2010. 09. 04. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fellépne a Jobbik a volt kommunista funkcionáriusok ellen. Budapesti főpolgármester-jelöltjük, Staudt Gábor tegnap arról beszélt, hogy alkotmánymódosítással kell kizárni a közéletből az 1990 előtti állami vezetőket, illetve az egykori állampárt vezető tisztségviselőit és az erőszakszervezetek vezető beosztású tisztjeit.
Miskolcról viszont a „cigány bűnözőket” tiltaná ki a jobbikos polgármesterjelölt. Tegnapi közleményében arról írt: Miskolc élhetetlen és veszélyes város, az emberek félnek, rendszeresek az erőszakos bűncselekmények. – Sötétedés után kockázatos kimenni az utcára, a segélyosztás napjain bömbölő zene és részeg randalírozó emberek lepik el a város bizonyos részeit – közölte Szegedi Márton. Emlékeztetett, Franciaország tízezrével telepíti ki a „döntően bűnözésből élő cigányokat”, Olaszországban pedig táborokba zárják őket. A jelölt azt indítványozta, hogy „a cigánybűnözőket tiltsák ki Miskolc területéről, és 21. századi nyugat-európai mintára zárják táborokba”, s vonják meg állampolgárságukat. Az MSZP szerint a demokratikus pártoknak el kell határolódniuk a Jobbiktól. Pártszóvivőjük szerint a bűnözőknek – etnikai hovatartozástól függetlenül – nem táborban, hanem börtönben a helyük.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.