Jogi hidat építenek hazánk és Kína között

Jakubász Tamás
2010. 09. 23. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar részvétellel alakult meg az első nemzetközi- kínai ügyvédi iroda – az erről szóló okiratot tegnap írták alá a Magyar Tudományos Akadémián. Az új irodát honi és kínai ügyvédek hozták létre. Az ázsiai országot Kína egyik legnagyobb irodája, az ezer jogászt és más alkalmazottat foglalkoztató YingKe Ügyvédi Iroda képviseli, amelynek magyar társa Várnai Rupert irodája lesz.
A most létrehozott iroda célja, hogy a Kínában megtelepedni kívánó hazai vállalkozásokat az ottani viszonyokat jól ismerő magyar szakemberek helyben segítsék. Kérdésünkre Várnai Rupert ügyvéd elmondta: eddig nagyjából kétszáz honi cég érdeklődött a kínai befektetések iránt, s az iroda nem csak a nagyobb társaságok ázsiai megjelenésében kíván szerepet vállalni. Emellett a kínai vállalkozások magyarországi és európai terjeszkedését is elősegítheti a most megalapított ügyvédi iroda, amely a tervek szerint egy-két éven belül térségünk legtöbb államában kirendeltséget nyit.
A tegnapi rendezvényen mások mellett rövid beszédet mondott Rétvári Bence, az igazságügyi tárca államtitkára, aki a kormányprogramot idézve kifejtette: a kabinet célja, hogy hazánk szélesre tárja kapuit Ázsia legnagyobb gazdaságai, így a kínai előtt. Bod Péter Ákos volt jegybankelnök szerint Magyarország és az Európai Unió már megemésztette a válságot, s a megélénkülő tőkeáramlásban Kínának igen fontos szerep jut. Ren Hongbin, az ázsiai ország nagykövetségének kereskedelmi tanácsosa pedig reményét fejezte ki azt illetően, hogy az új iroda továbbfejleszti majd az eddig is igen jónak nevezhető kínai– magyar gazdasági-kereskedelmi kapcsolatokat.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.