Jogszerűen voltak fogdán a bizsutolvajok

Hírösszefoglaló
2010. 09. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatályos jogszabályok szerint jogszerű volt annak a három diáklánynak az őrizetbe vétele, akik szerdán kisebb értékű bizsukat akartak lopni egy fővárosi üzletből – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a távirati irodával. A kamaszok a bírósági tárgyalás kezdetéig, tegnap délelőttig voltak a fogdán. A rendőrség emlékeztetett: két héttel ezelőtt lépett életbe az új, szabálysértésekről szóló törvény, s ennek értelmében szakszerű volt az intézkedés. A jogszabály szerint a lopás – értékhatártól függetlenül – büntetendő cselekmény. Minősítését, hogy bűncselekmény vagy szabálysértés, a keletkezett kár értéke határozza meg. Az új törvény a szabálysértés esetén is lehetőséget ad a hatóságnak arra, hogy az elkövetőt őrizetben tartsa.
A Pesti Központi Kerületi Bíróság tegnap december közepére halasztotta a három lány tárgyalását, a rendőrség pedig szabadon engedte őket. Az ügyet gyorsított eljárásban vizsgálták volna a bíróságon, de az egyik fiatal rosszul lett a fogdán, és a pszichiátriára kellett szállítani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.