Jubileumi félmaraton

Munkatársunktól
2010. 09. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap rajtol Magyarország legnagyobb félmaratoni futóversenye, a 25. Nike Budapest Nemzetközi Félmaraton. A városligeti Kós Károly sétányról délelőtt tízkor induló és oda is érkező mezőny 21 kilométert tesz meg a fővárosban: a futók a Hősök tere érintésével végighaladnak a világörökség részét képező Andrássy úton, majd a Lánchídon, a Szabadság hídon és a pesti Belvároson. A jubileumi viadalra az ország minden pontjáról és külföldről érkeznek futók, utóbbiak 52 országból közel kétezren. A mezőny óriási lesz: az előzetes nevezések alapján mintegy tízezren húznak futócipőt, hogy teljesítsék a félmaratoni távot, az útvonal mentén pedig tizenöt helyen zenészek diktálják az iramot a futóknak. Az esemény különlegességét növeli, hogy a negyedszázados Nike Budapest Félmaratonra a futás jubileumi évében, a maratoni futás 2500. évfordulóján kerül sor. A rövidebb távokat kedvelők az esemény keretében a 3,5 kilométeres Ligetkört futhatják. Bővebb információ: www.futanet.hu

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.