Keresik a Part szervezőjét?

Nagy Áron
2010. 09. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csalás és sikkasztás gyanúja miatt keresi a rendőrség a botrányos körülmények között lefújt Part fesztivál szervezőjét – értesült lapunk. Ismeretes, hogy az ügyben a II. kerületi rendőrkapitányság indított eljárást, miután a pénzüktől elesett jegytulajdonosok feljelentést tettek. A hatóság a nyomozás érdekeire való hivatkozással nem erősítette meg információnkat. Mint korábban hírül adtuk, a Velencei-tó partjára meghirdetett könnyűzenei rendezvény szervezője, az Agárd Zenei Fesztivál Kft., miután a július végére tervezett Part elmaradását bejelentette, előbb a jegytulajdonosok kártalanítását, majd kárpótlását ígérte. Utóbbi azt jelentette volna, hogy az elővételben 16, egyébként több mint 20 ezer forintos tikettek birtokosai a szelvény felmutatásával részt vehettek volna a nyár végére, Orfűre tervezett Alterego fesztiválon. Az ajánlatnak két szépséghibája is akadt: egyfelől a Part és az Alterego zenei kínálata nem fedte egymást, másfelől az orfűi rendezvényre már néhány ezer forintért lehetett belépőt váltani. Érdemes megjegyezni azt is, hogy az Alterego fesztivál a Parthoz hasonlóan bedőlt.
A velencei-tavi rendezvény mögött az interneten is elérhető nyilvános céginformáció szerint az 500 ezer forint törzstőkével egy Margit körúti irodába bejegyzett Agárd Zenei Fesztivál Kft. állt. Tulajdonosai Kocsispéter Gergely és Schóber Judit ügyvezetők, valamint egy P. M. Trading nevű társaság. Ez utóbbit 2009 júliusában jegyezték be, ugyancsak félmillió forinttal, s mára végrehajtási eljárás alatt áll. A cégnyilvántartásban az Agárd Zenei Fesztivál Kft. elérhetőségeként megjelölt [email protected] egy újabb céghez, a 2009 áprilisában bejegyzett PSP Media Group Kft.-hez tartozik, amelynek ügyvezetője ugyancsak Kocsispéter Gergely. Tulajdonosa két vietnami férfi, továbbá a Woolworth Media Group, amelynek egyik tulajdonosa szintén az ügyvezető. Kocsispéter nevét az internetes címek birtokosai között is megtaláljuk az egyik online társkereső domain nevének tulajdonosaként. A pártaláló oldal időnként partikat is szervez a főváros egyik zenés szórakozóhelyén, ahol a Part fesztivál lapunkat megkereső egyik károsultja a jegyét vásárolta. Becsléseink szerint a vissza nem váltott jegyek értéke a húszmillió forintot is elérheti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.