Késik a tanítás több baranyai iskolában

Bóka Máté Ciprián
2010. 09. 12. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több baranyai iskolában – Sásdon, Komlón és Siklóson – sem indult el a megszokott időben a tanítás, ami csaknem ezer iskolást érint. A térség fideszes országgyűlési képviselője, Polics József szerint felháborító, hogy az érintett önkormányzatok nem gondoskodtak az iskolai felújítási munkák tanévkezdésig történő és maradéktalan befejezéséről. A politikus arról tájékoztatta lapunkat, hogy az egykori bányászváros, Komló Gagarin Utcai Általános Iskolájában nyáron felújítási munkák zajlottak. Jelenlegi állapotában viszont nem vehetik birtokba a gyerekek az iskolát, mert egyelőre nem vették át a kivitelezőtől a munkát. A szocialista városvezetés azzal védekezik, hogy a műszaki átadás-átvétel megkezdődött, ettől még – reagált Polics – a diákoknak az új félévben elmarad az őszi szünetük, s szombatonként iskolába kell járniuk. Az MSZP-s komlói polgármester, Páva Zoltán azzal érvelt: a műszaki ellenőr jelezte, nem tudja a feladatot elvégezni néhány nap alatt, s a kivitelező is kért még két napot. Hozzátette, azon ötven diáknak, akiknek szülei kérték az iskolai felügyeletet, biztosították az elhelyezését, s nyolc tanítási napot kell majd hétvégenként, valamint iskolai szünetekben bepótolniuk.
Hasonló a helyzet a várostól alig húsz kilométerre fekvő Sásd általános iskolájában is, ahol szintén nem kezdődött még el a tanév. Székely Szilárd (MSZP) polgármester közölte, még nem takarították ki az intézményt a felújítás után, erre csütörtökön volt módjuk. Siklóson hasonló okból nem ülhettek be még a padokba a diákok Kanizsai Dorottya Általános Iskolában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.