Két spanyol trénerrel a Szuperkupáért

MTI
2010. 09. 05. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2010–11-es labdarúgóidény első nemzetközi trófeájáért, az európai Szuperkupáért lép pályára ma este háromnegyed kilenctől a hagyományos helyszínnek számító monacói II. Lajos Stadionban a Bajnokok Ligája-győztes Internazionale és az Európa-ligában diadalmaskodott Atlético Madrid. Az olasz és a spanyol gárda együtt öszszesen több mint félezer európai kupatalálkozót vívott már, de egymással még soha nem játszott. Mindkettő először küzdhet meg ezért trófeáért, amelyet tavaly a BL-nyertes spanyol Barcelona hódított el az utolsó UEFA-kupa-nyertes ukrán Sahtar Donyeck 1-0-s felülmúlásával. Az 1973 óta 36. alkalommal kiírt Szuperkupáért Rafael Benítez (Inter) és Quique Sánchez Flores (Atlético) személyében először harcol két spanyol edző.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.