Kétmillió forintos búcsúbuli

Munkatársunktól
2010. 09. 17. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint kétmillió adóforintba került az az augusztus utolsó napjaiban tartott rendezvény, amelyen elbúcsúztatták az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatóját, Debreczeni Ferencet – tudta meg a Dehir.hu. Az internetes portál beszámolója szerint a búcsúztatót a debreceni egyetemi kulturális központban tartották, az „ügynökség napjának” örve alatt. A terembérlet, a technikai felszerelések és a 180 fős ebéd 1,2 millió forintba került, míg a csapatépítő programok (főzés, élő csocsó) 868 ezerbe, vagyis a rendezvény összköltsége meghaladta a bruttó kétmillió forintot.
Szeptember elseje óta Pajna Zoltán, Debrecen fideszes alpolgármestere vezeti az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanácsot. Az új vezető úgy nyilatkozott: felháborítónak tartja, hogy ennyi közpénzt szórtak el egy céges rendezvényre. Szerinte mindegy, hogy búcsúrendezvénynek, céges bulinak vagy évértékelőnek nevezik, ennyi pénzt akkor sem lehet egy ilyen eseményre költeni – hangsúlyozta Pajna Zoltán. A Dehir.hu információi szerint nem az augusztus végi volt az egyetlen többmilliós rendezvénye az ügynökségnek, és csak tavaly összesen mintegy ötmillió forintot fordítottak csapatépítő tréningekre és céges bulikra.
Debreczenit lapzártáig nem értük el. Mindenesetre néhány napja a távozó igazgató arról panaszkodott a Nol.hu-nak, hogy szeretett volna beszámolni vezetői munkájáról, s el akart köszönni a sajtó munkatársaitól. Azonban a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség nem adott neki engedélyt, hogy a szervezet debreceni székházában tarthassa meg búcsúzó sajtótájékoztatóját, és azt végül egy étteremben rendezte meg. A leköszönő igazgató azt állította: nem politizált, csak szakmai szempontok alapján dolgozott.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.