Kiosztották a Vidor fesztivál díjait

Varga Klára
2010. 09. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Életműdíjat kapott a Nyíregyházán szombaton zárult Vidor fesztiválon Harkányi Endre színművész, aki az Egy, kettő, három című darabban lépett színpadra. A legjobb nagyszínpadi előadásnak az egri Gárdonyi Géza Színház Csörgess meg! című előadását találta a zsűri, a legjobb kamaraszínházi előadás a Manna Produkció Kicsi nyuszi hopp hopp című előadása lett.
A legjobb rendezés díját Ascher Tamás kapta a Bohéméletért, amelyet az Örkény Színház mutatott be. A legjobb női alakításért járó elismerést Györgyi Annának ítélték, a legjobb férfialakításért pedig Bán Jánost díjazták. Mindketten a Centrál Színház Guppi című darabjában nyújtott alakításukkal érték el a fenti sikert. A legjobb női epizódszereplő Szirtes Ági lett, párja a színpadon és a díj szempontjából is Máté Gábor. A Katona József Színház A szerelem diadala című előadásáért ismerték el mindkettőjüket. A legjobb filmvígjátéknak Tóth Barnabás rendezésében a Rózsaszín sajt című alkotás bizonyult.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.