Kiosztottuk a ráadást

Győztesen mutatkozott be férfi vízilabda-válogatottunk a zágrábi Európa-bajnokságon: a tegnapi nyitányon csapatunk 10-8-ra gyűrte le Németországot. Mielőtt szoros végkifejletet sejtenénk, a végeredmény 9-4-es vezetés után alakult ki, így izgalomra a hajrában sem volt különösebb ok. Ma a szerbek ellen minden valószínűség szerint lesz – legalábbis ebben reménykedünk, mert ezúttal végképp nem tekinthetjük favoritnak együttesünket.

Munkatársunktól
2010. 09. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Júliusban Szicíliában egy nemzetközi tornán a németek általános megrökönyödésre nyertek a mieink ellen, ám ezt ők – Szolnokon, Békéscsabán, majd a budapesti Vodafone-kupán – háromszor verték vissza. A legfontosabb azonban természetesen a ráadás volt, azaz a tegnapi Eb-rajt, hiszen az általános esélylatolgatások szerint a németekkel és a görögökkel szemben szerezhető meg a csoport második helye, a szerbek ellen pedig esetleg az első. Bár hogy a papírforma nem szentírás, azt a B jelű hatos első összecsapása már bebizonyította, az általánosan lesajnált macedónok 10-9-re meglepték az egyre mélyebbre süllyedő oroszokat.
Következtek a magyarok, akik számára a tétmérkőzés természetesen szintén egészen más műfaj, hát még három világversenyes újonccal – a kezdeti elfogódottságot ráadásul fokozhatta, hogy az ellenfél már első akciójából betalált, és pár másodperccel az első negyed vége előtt is vezetett 3-2-re. Biros Péter azonban egalizált, a háromszoros olimpiai bajnok három gólja kellett a 3-3-as döntetlenhez. Innentől viszont a többiek is csatlakoztak hozzá, és 9-4-ig nem is volt megállás. A németek egy rohammal 9-7-re még felzárkóztak, de Hárai góljával 10-7-nél eldőlt a meccs, végül 10-8-as eredményt rögzíthettünk.
No meg azt, hogy Varga Dénest – csakúgy mint az olaszok ellen, a Margitszigeten – megint kiállították végleg, cserével. Súlyosbítja a helyzetet, hogy már az első negyedben, az ellenfél kapuja előtti vétségért, és addigi legemlékezetesebb megmozdulása a kapusba lőtt ötméteres volt. Az utolsó nyolc perc ezúttal 3-1-re ment el, 9-4-ről pedig 1-4-et regisztrálhattunk, de a Vodafone-kupán is 14-4 után alakult ki a 15-9, úgyhogy ez sem teljességgel szokatlan.
Kemény Dénes szövetségi kapitány az Eb-honlapon annyit jegyzett meg: „Elégedett vagyok az eredménnyel – de csak azzal.” A szerbek elleni mai rangadó után egészen elképzelhetetlen lenne hasonló nyilatkozat, hiszen együttesünk legutóbb a 2004-es, athéni olimpiai döntőben múlta felül legeltökéltebb riválisát. Így aztán, ha ma az eredmény ismét jó lenne, akkor minden jó.
Annál is inkább, mert ez a győzelem minden bizonnyal a csoportelsőséget is jelentené, ami közvetlen utat kínálna a legjobb négy közé.

Tegnapi eredmények. B csoport: Magyarország–Németország 10-8, Szerbia–Görögország 13-5, Macedónia–Oroszország 10-9. A csoport: Románia–Törökország 12-6, Olaszország–Spanyolország 7-6, Horvátország–Montenegró lapzárta után. Mai műsor: 10.00: Németország–Oroszország (B csoport), 11.30: Spanyolország– Románia (A csoport), 13.00: Olaszország–Montenegró (A), 16.30: Magyarország–Szerbia (B), 18.00: Görögország–Macedónia (B), 20.40: Horvátország–Törökország (A).

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.