Kitört a szumátrai Sinabung vulkán

Hírösszefoglaló
2010. 09. 08. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenkétezer embert evakuáltak tegnap az indonéziai Észak-Szumátrán, miután kora hajnalban kitört a négyszáz éve szendergő Sinabung vulkán. Füst és hamu borította be a 2451 méter magas hegység környékét, a hatóságok a legmagasabb fokú riadókészültséget léptették életbe. Felszólították a vulkán hat kilométeres körzetében élőket, hogy hagyják el házaikat. Hivatalos jelentések szerint nem voltak sérültjei az esetnek, és jelentősebb anyagi károk sem keletkeztek. Bár a vulkán rövid időn belül befejezte tevékenységét, a hatóságok úgy döntöttek, a nap végéig érvényben tartják a riasztást. A BBC úgy tudja, hogy ennek ellenére estére többen viszszatértek otthonaikba. A helyszínen szakértőkből álló csoport tanulmányozza a hegység további aktivitását. Indonézia több mint tizenhétezer szigetén ötszáz vulkán található, közülük 128 aktív, és ebből 68 számít veszélyesnek – olvasható a távirati iroda jelentésében.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.