Kizárások a Somogy megyei Jobbikban?

Török László
2010. 09. 15. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kívánt nyilatkozni lapunknak Hegedüs József, a Jobbik kaposvári képviselőjelöltje, aki ellen még 2007-ben indult fegyelmi eljárás, mert az egyik helyi iskola fizikatanáraként intim kérdéseivel zaklatta az intézmény lánytanulóit. Hegedüs József jelezte, azt tervezi, hogy bepereli a Magyar Nemzetet. Novák Előd, a párt alelnöke az üggyel összefüggésben arról beszélt, hogy nem ismerték kaposvári polgármesterjelöltjük múltját, ha azonban a vele szembeni gyanú igazolódik, kizárhatják a pártból.
Somogyban egyébként nem zökkenőmentes a Jobbik választási felkészülése, Vona Gábor pártelnök ugyanis a múlt hét végén visszavonta a párt helyi megbízottjának, Futó Tibornak a megbízását, aki korábban az önkormányzati választással kapcsolatban teljes körűen eljárhatott. Futó – aki a Jobbik megyei elnökének tartja magát – közölte, hallott olyan híreket is, hogy kizárták a pártból, bár hivatalos értesítést erről még nem kapott. A politikus korábban már benyújtotta a választási bizottsághoz a párt megyei listáját, amelyet ő vezet. Futó szerint a Jobbikban létezik egy másik lista is, amin állítólag már nem szerepel a neve. A politikus hangsúlyozta, a párt somogyi választmánya őt választotta elnöknek, a belviszályról azonban egyelőre nem akart nyilatkozni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.