Klasszikusok évadja a Jókaiban

V. Fehér József
2010. 09. 13. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Békés Megyei Jókai Színházban szeptember tizedikén indul a szezon, amikor is Plautus Hetvenkedőjét játsszák Márton András és Nemcsák Károly vendégszereplésével. Ezt Fekete Péter igazgató jelentette be az évadnyitó társulati ülésen. Október 22-én a Csárdáskirálynő kerül színre, amelyet Seregi Zoltán rendez, Cecíliát pedig Fodor Zsóka alakítja. Januárban mutatják be Schiller Stuart Mária című történelmi drámáját Dobó Katával a címszerepben. A darabot az a Szalma Dorottya rendezi, aki tavaly az Elnöknőket. Márciusban Tege Antal Bengt Ahlfors Színházkomédiáját állítja színpadra.
A színház két, immáron klaszszikusnak tekinthető gyermekelőadással rukkol elő. Fazekas Mihály Lúdas Matyija novemberben, Csukás István Süsü, a sárkány című mesejátéka márciusban lép a világot jelentő deszkákra. Az országos hírnévre szert tett Porondszínház jövő tavasszal Wassermenn–Darion–Leigh La Mancha lovagja musicaljét fogadja, amelyet a Jókai direktora rendez. Az Ibsen-színpadot a névadó Nórájával avatják október elsején, a rendező Merő Béla. Itt kap lehetőséget a drámaíró verseny győztese, Brestyánszki Boros Rozália, akinek ironikus színpadi játéka a Csörte, avagy a kommunikáció diadala címet viseli.
A csabai színészek idén Lvovba és Kijevbe Gogol Háztűznézőjét, Aradra Caragiale Az elveszett levél című darabját viszik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.