Konzultáció a nyugdíjasokkal

Orbán Viktor miniszterelnök a nemzeti konzultáció keretében levelet küld minden nyugdíjasnak arra kérve őket, hogy egy válaszlevélben osszák meg vele gondjaikat, és írják meg, szerintük mi lenne a kormány legfontosabb teendője az ország jelenlegi helyzetében.

Szilágyi Richárd
2010. 09. 18. 22:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzeti ügyek kormánya nemcsak szavakban, hanem tettekben is több figyelmet kíván fordítani a nyugdíjasokra és problémáik megoldására minden eddigi kormánynál, ezért kérdezik meg a nyugdíjasokat most arról, hogy jelenlegi helyzetükön milyen intézkedések javítanának a legjobban – közölte Szijjártó Péter, a kormányfő szóvivője egy tegnapi sajtótájékoztatón. A kérdőíves leveleket 1,7 millió nyugdíjasháztartásba küldik el, az ezzel kapcsolatos költségeket pedig a Fidesz fizeti. A párt rendelte meg a levelek legyártását és a postai kézbesítést is: egy küldemény elkészítése nagyjából tíz forintba kerül. A szóvivő hangsúlyozta: nem akarják követni a szocialista kormányoknak azt a szokását, hogy a választások közeledtével közpénzeket költenek állami intézmények, kormányzati szervek reklámjaira.
A visszaküldött válaszokat értékelni fogják, és ezek alapján fogják alakítani a szociális biztonságot és a nyugdíjasok életkörülményeit befolyásoló intézkedéseket. A kormány szeretné, ha az idősek világnapjáig – amely október 1-jén van – visszaérkezne annyi levél, amelyből kiderülhetne, hogyan látják a nyugdíjasok a kormány tevékenységét, saját élethelyzetüket, és mit várnak el még a kormánytól. Szijjártó Péter egy újságírói kérdésre megerősítette, a kormány elkötelezett abban, hogy a nyugdíjak megőrzik a reálértéküket, és azt az ígéretüket is betartják, hogy január 1-jétől a 40 évnyi szolgálati viszonnyal rendelkező nők nyugdíjba mehetnek.
– Ahhoz képest, hogy a Fidesz állítólag évek óta készen áll a kormányzásra és konkrét, kidolgozott programmal rendelkezik, száz nappal a hatalomra lépése után ötletbörzére hív hárommillió nyugdíjast – reagált közleményében Korózs Lajos, az MSZP országos elnökségi tagja a kormány tervére.

Háromnapos frakcióülés. Az október 3-i önkormányzati választás hivatalos kampánynyitója, és az Országgyűlés őszi ülésszakának kezdete előtt háromnapos kihelyezett frakcióülést tart a Fidesz– KDNP parlamenti képviselőcsoportja Tapolcán. A tegnap este kezdődött és péntek délelőttig tartó zárt tanácskozáson a képviselők dönthetnek az alkotmányozással kapcsolatos új elképzelésekről is. A hivatalos program ma reggel kezdődik: elsőként Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője mond köszöntőt, majd Semjén Zsolt, a KDNP elnöke szólal fel. Őt Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, miniszterelnök követi, aki a frakciószövetség tagjai előtt is értékeli kormánya első száz napját. A beszédek után plenáris ülés keretében a képviselők kérdezhetik a miniszterelnököt, majd a szekcióüléseken várhatóan meghallgatják a minisztereket is.
A Fidesz–KDNP a frakcióülés után, péntek délután tartja hivatalos választási kampánynyitóját a budapesti SYMA csarnokban, ahol Orbán Viktor mellett felszólal Tarlós István, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje és Kósa Lajos, a Fidesz ügyvezető alelnöke is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.