Kormányfői értékelés a száz napról

Orbán Viktor, a Professzorok Batthyány Körének meghívását elfogadva, szeptember 7-én értékeli kormánya első száz napját a szervezet budapesti rendezvényén.

Szilágyi Richárd
2010. 09. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Náray-Szabó Gábor, a Profeszszorok Batthyány Köre felügyelőbizottságának elnöke tegnap jelentette be, meghívták Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy szeptember 7-én a szervezet tagsága és szimpatizánsai előtt értékelje kormánya első száz napját. – Arra gondoltunk, megkérdezzük a miniszterelnököt, hogy merre, menynyire jutott ezen időszak alatt, mit lát optimistán, hol lát esetleg problémákat, hibákat – mondta Náray-Szabó Gábor.
– Orbán Viktor elfogadta a Professzorok Batthyány Körének meghívását – közölte Szijjártó Péter. A miniszterelnök szóvivője a Parlamentben újságírók előtt elmondta: a miniszterelnök beszélni fog azokról az intézkedésekről és törekvésekről, amelyeknek az a célja, hogy Magyarország gazdasági önrendelkezését helyreállítsák. A kormányfő szól majd az első gazdasági akcióterv 29 pontjának sikeréről, valamint azokról az intézkedésekről, amelyek egyszerre voltak alkalmasak a pénzügyi stabilitás megteremtésére és a gazdasági növekedés lehetőségének biztosítására. Ezen- kívül szóba kerülnek még a közeljövő feladatai, a szociális biztonság kérdése és a Széchenyi-terv is. – A kormányalakítás óta eltelt több mint három hónapban a kabinet annyit tett, mint korábban ennyi időszak alatt az összes kormány együtt, vagy talán még annál is többet – indokolta Szijjártó, hogy miért fogadta el az értékelésre szóló meghívást a miniszterelnök.
A Professzorok Batthyány Köre 1995. június 3-án jött létre. Honlapjuk szerint „A kör célja az, hogy a polgári értékrendet magukénak valló, ezen értékrend érvényesítéséért tenni akaró egyetemi tanárok közös munkájának keretet biztosítson, hogy a jelen kihívásaira hoszszabb távon is érvényes megoldásokat keresve hozzájáruljon a nemzet szellemi energiáinak mozgósításához, és ezzel előmozdítsa erkölcsi és gazdasági felemelkedését”.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.