Körözik a norvég lány kínai gyilkosát

Nagy Áron
2010. 09. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Virágokat és mécseseket helyeztek el azelőtt a VII. kerületi ifjúsági szálló előtt, ahol augusztus 28-án holtan találták a 21 éves Pernille Marie Thronsen-t. Miként megírtuk, a diáklány Oslóból érkezett Magyarországra egy nemzetközi szervezet segítségével. Norvég forrásaink szerint a tantárgyi előkészítő után ősszel a Szent István Egyetemen tanult volna tovább, állatokkal akart foglalkozni. A Budapesti Rendőr-főkapitányság tegnap arról tájékoztatott, hogy a több késszúrással meggyilkolt lány életét egy kínai állampolgárságú, szintén hazánkban tanuló fiatalember oltotta ki. A 26 éves, Zhao Fei (Csao Fej) feltehetőleg az ifjúsági szállóban lakott, de tette elkövetése után ismeretlen helyre távozott. A rendőrség elfogatóparancsot adott ki ellene.
A Pernille Marie Thronsen szüleit képviselő ügyvéd az nrk.no norvég hírportállal közölte: bíznak a magyar rendőrök munkájában, és abban, hogy a gyilkost sikerül elfogniuk, mielőtt visszaszökne hazájába. Kína ugyanis aligha adná ki a férfit, hiszen nincs olyan nemzetközi egyezmény, amely kötelezné rá – emlékeztetett Karoline Henriksen. A meggyilkolt lány barátnői közben arról számoltak be, hogy Zhao Fei és áldozata korábban szerelmi viszonyt folytatott. Pernille Marie Thronsen azonban szakított a fiúval, aki ezt nem tudta feldolgozni. Hogy könnyebb legyen az elválás, az oslói lány a nyarat Londonban töltötte, és nemrég utazott vissza Budapestre. Egy barátnőjével találkozott volna, akivel azt tervezték, hogy elmennek egy győri koncertre, de a találkozóra már nem érkezett meg a norvég egyetemi hallgató. Diáktársai szerint Zhao Fei-en látszott, megszállottjává vált a szőke, feltűnően szép és okos lánynak. A 26 éves fiú nem sokkal a gyilkosság elkövetése után zavaros üzenetet helyezett el az egyik közösségi oldalon lévő profilján. Ebben egyebek mellett azt írta: „…beteg voltam… nem akartalak bántani, csak léteztél a szívemben… remélem, nem gyűlölsz, remélem, ha meghalok újra találkozunk és együtt lehetünk, akkor majd főzök neked… sajnálom, hogy gyönge voltam… hogy nem öleltelek jobban, még csak meg sem csókoltalak, ég veled!”
A norvég közvéleményt mélyen megrázta az eset, amely sokakat emlékeztet egy 2008-as tragédiára. Akkor egy Londonban tanuló diáklánnyal végzett a volt barátja, egy arab fiatal.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.