Kövér: Beszéljünk egy nyelven!

Molnár Péter
2010. 09. 22. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Széles, Magyarországot átfogó nemzeti együttműködés kereteit vázolta fel a Fidesz váci szervezetének hét végi kampánynyitó rendezvényén Kövér László. A parlament elnöke első lépésben erősítené a „civil világot”, mivel ennek erőtlenségével magyarázta az elmúlt nyolc év társadalmi apátiáját. Úgy látja, a hétköznapi élet annyira alárendelődött a politikai világnak, olyan mértékű függési rendszerbe került, ami már káros mindkét oldalon. A nemzeti együttműködésben nélkülözhetetlennek nevezte a történelmi egyházak részvételét, mert alapvetően hozzájárulhatnak az emberi kapcsolatok gyógyításához. Harmadik pillérnek az önkormányzatokat jelölte meg. Felhívta a figyelmet, könnyebb együttműködni olyan helyi vezetőkkel, akik egy nyelven beszélnek a kormányzati döntéshozókkal, mint olyanokkal, akik ellenfelet látnak bennük. Kövér úgy fogalmazott, a jelenlegi helyzetben minden fideszes településvezető hozzátesz a nemzeti együttműködés rendszeréhez, s minden szocialista nagy valószínűséggel elvesz belőle.
Vácon egyébként négy éve közös polgármesterjelöltet állított a Fidesz–KDNP, most a Fidesz egyedül indítja Pethő Tibor kétszeres evezős világbajnokot. A KDNP ugyan – pártutasításra – nem állít polgármesterjelöltet, de a most függetlenként induló, korábban MIÉP-es, majd fideszes Fördős Attilát támogatja. Kövér László kijelentette: a magukat jobboldali gondolkodásúnak érző váci polgároktól azt kéri, október 3-án támogassák a kormánypárt polgármesterjelöltjét, Pethő Tibort. A házelnök szerint minden ettől eltérő szavazat Bóth János jelenlegi szocialista polgármester hatalomban maradását segíti.
Pethő lapunknak elmondta: az egységes álláspont kialakítása érdekében többször tett kísérletet arra, hogy tárgyalásokat kezdjen a Fördős fémjelezte politikai platformmal, ám szándéka kudarcba fulladt. A volt sportember így lezártnak tekinti az öröklött politikai belharcot, s a választásra, illetve az azt követő időre készül. Pethő szerint van mit tenni Vácon, ezért fontos volna, hogy a választókkal együttműködve új időszámítás kezdődjön a Dunakanyar kapujában.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.