Lakások rekordidő alatt

A Nemzeti Összefogás Fuvarozói Fórum tíz szállítócégének felajánlásából harminc nap alatt épült fel a felsőzsolcai családok számára tervezett lakópark. A lakásokat tegnap vehettek birtokukba a károsultak.

Tolcsvai L. László
2010. 09. 10. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felsőzsolcán az új otthonokat – nyolc szociális bérlakást a Bem utcában – a kárt szenvedett családoknak tegnap Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Wáberer György, a Nemzeti Összefogás Fuvarozói Fórum alapítója, Fehér Attila polgármester és Scheer Sándor, a kivitelező Market Építő Zrt. vezérigazgatója adta át. – Október 31-ig további 170 lakást avat majd a Miskolc melletti kisváros lakossága, így senki sem marad fedél nélkül a hideg idő beálltáig – hangsúlyozta avatóbeszédében Matolcsy György, hozzátéve, az új otthonok az összefogás mintapéldái Magyarországon. A fuvarozók – nyereségük terhére – tíz családnak segítenek az újjáépítésben százmilliós ráfordítással, s két otthont már a napokban átadtak.
Matolcsy rámutatott, a fuvarozók elsősorban azzal segítettek, hogy itthon tankoltak az elmúlt rövid időszakban, s az üzemanyag jövedéki adóját csoportosította át a kormány az árvízkárosultak javára. Az öszszeg október 31-ig eléri vagy meghaladja a kétmilliárd forintot, ami óriási teljesítmény akkor, amikor a gázolaj és a benzin ára – egy-két kivétellel – nálunk a legmagasabb Európában. A Wáberers Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója pedig azt hangoztatta: példájuk követhető, sőt ajánlatos a nemzeti egység megteremtése érdekében. A Fuvarozók Országos Szövetsége ugyancsak segítő szándékáról adott tanúbizonyságot, mert ők szintén itthon tankolnak már az olcsóbb külföldi üzemanyag megvásárlása helyett. Ezáltal a fuvarozók lehet, hogy nem két-, hanem négymilliárdot tesznek az államkasszába jövedéki adó formájában – emelte ki Wáberer György.
A nemzetgazdasági miniszter emlékeztetett: lehet gyorsan is jól dolgozni, a Bem utcai nyolc épület ugyanis hagyományos építőanyagokból készült. A rekordidejű kivitelezést a Market Építő Zrt. önköltségen végezte el. Az építkezéshez az önkormányzat közművesített telket biztosított. A felsőzsolcai lakásokat a város önkormányzata által rászorultsági alapon kijelölt családok kapják. A több mint hétezer lakosú Felsőzsolcán óriási pusztítást végzett a júniusi árvíz, a városban 201 házat kell újjáépíteni, a 2200 ingatlan közül legalább 1800 megsérült.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.