Lassabban, de tovább zuhan a bolti forgalom

Hírösszefoglaló
2010. 09. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarországon és kilenc másik tíz fejlett európai országban kevesebb élelmiszer fogyott a kereskedelemben a második negyedévben, mint tavaly április–júniusban – állapította meg a Nielsen piackutató vállalat. A huszonegy országot érintő felmérés szerint Magyarországon – a mennyiséget tekintve – három százalékkal kevesebb élelmiszert, háztartási vegyi árut és kozmetikumot adtak el az üzletek az idei második negyedévben, mint egy évvel korábban. Ez a visszaesés ütemének lassulását jelenti az idei első, és a tavalyi negyedik negyedévhez viszonyítva – áll az MTI által közölt jelentésben.
Magyarország mellett Görögországban, Németországban, Hollandiában, Svédországban, Dániában, Olaszországban, Norvégiában, Csehországban és Lengyelországban esett vissza a boltok forgalma.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.