Letartóztatott orgazda

Csibra Tibor
2010. 09. 06. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Előzetes letartóztatásba helyezték tegnap G. Gusztávot, a szerdán Esztergomban elfogott férfi annak a csoportnak volt az orgazdája, amelynek tagjai tavaly megöltek egy százhalombattai ékszerészt, annak albérlőjét, idén májusban pedig egy Budapesten élő vietnami házaspárral végeztek. A nyomozók szerint G. Gusztáv vette át a halálbrigád fejétől, V. Sándortól az elrabolt aranyat. A kényszerintézkedés indoka, hogy tartani lehetett a gyanúsított szökésétől, elrejtőzésétől, és a nyomozást is megnehezíthette volna – tudtuk meg a határozatot kihirdető Pest Megyei Bíróságon. A nyomozás eddigi adatai szerint az Erdélyből, Brassó környékéről származó cigány férfi, V. Sándor legkevesebb négy embert ölt meg hidegvérrel Magyarországon, a kivégzésszerű gyilkosságoknál minden esetben vele volt szintén roma barátnője, a 24 éves T. Emese.
A pár ellen a román hatóságok is eljárást folytatnak, ott két pénzváltót raboltak ki. Hunyadvárán V. Sándor az üzletbe lépve fejbe lőtte az eladónőt. A sértett túlélte a támadást, egyik szemére azonban megvakult. Bár T. Emese több magyar lapban ártatlanságát hangoztatta, s azt állította, párja kényszerítette, hogy részt vegyen a bűncselekményekben, a hunyadvárai rablás kamerafelvételén látható, amint egykedvűen nézelődött a pénzváltóban, miközben V. Sándor rálőtt az eladónőre. A nőt és a férfit, illetve segítőiket, tippadóikat június végén fogták el hazánkban. T. Emese, K. Richárd, S. Attila és R. László segítik a nyomozást, több részletes vallomást is tettek, illetve megmutatták, hogy hol ásták el a százhalombattai ékszerész albérlője és a vietnami házaspár holttestét. V. Sándor egyelőre nem áll szóba kihallgatóival, szakemberek szerint a 29 éves férfi az utóbbi évek egyik legelvetemültebb gyilkosa.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.