Magyarország úszó-vb-t rendezne

Munkatársunktól
2010. 09. 11. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Perth, Róma, Perth, Fukuoka, Barcelona, Montreal, Melbourne, Róma – az előző nyolc „vizes” világbajnokság helyszíne, azaz országonkénti bontásban háromszor Ausztrália, kétszer Olaszország, egyszer-egyszer pedig Japán, Spanyolország és Kanada lehetett a házigazda. Jövőre Sanghaj és Kína következik a sorban, a 2013-as rendező pedig egyelőre Dubaj visszalépése miatt tisztázatlan, de Hamburg vagy Moszkva lehet a befutó. Mindezt azért érdemes felsorolni, mert kitűnik, mekkora gazdasági és sportbéli hatalom szükséges a „vizes” világbajnokság vendégül látásához.
A téma azzal vált aktuálissá, hogy a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) a szeptember 1-jei határidő lejárta előtt benyújtotta jelentkezését a 2015. évi úszó, vízilabda, műugró, műúszó és nyílt vízi úszó világbajnokság megrendezésére. Czene Attila, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium sportért felelős államtitkára a MÚSZ-nak küldött tegnapi levelében azonban úgy foglalt állást, hogy a jelenlegi gazdasági és pénzügyi körülmények között a 2017-es vb-rendezés megpályázását tartja időszerűnek.
Ruza József, a Magyar Úszószövetség főtitkára a 2015-ös viadallal kapcsolatban jelezte: a szövetség nem vonja vissza a jelentkezését, mert kiváló lehetőségnek tartja arra, hogy megismerje a vb-pályázati folyamatot.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.