Magyarral rajtol az új NFL-idény Amerikai futball

MTI
2010. 09. 18. 22:00
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helyi idő szerint ma este a címvédő New Orleans Saints és a Minnesota Vikings csatájával kezdetét veszi a profi amerikaifutball-liga (NFL) 2010-es szezonja. A mérkőzés pikantériája, hogy minden idők egyik legjobb irányítója, a Vikingeket vezető Brett Favre alig pár héttel a rajt előtt bejelentette, mégsem vonul vissza, hogy pályafutása során másodszor is megnyerje a Super Bowlt (SB). Az Európában is egyre népszerűbb sportág rajongói örülhetnek, október 31-én a londoni Wembley Stadionban negyedszer rendeznek NFL-mérkőzést, ezúttal az ötszörös bajnok San Francisco 49ers és kétszeres győztes Denver Broncos között. A 32 induló csapat fő célja természetesen bejutni a február 6-án sorra kerülő nagydöntőbe, a Super Bowlba, amelyet ezúttal a Dallas Cowboys tavaly átadott stadionjában rendeznek.
Idén magyar nemzetiségű játékosa is lesz az NFL-nek a Temesváron született Meskó Zoltán személyében. A 24 éves romániai rúgójátékost az idei amatőr játékosbörzén, a drafton az ötödik körben választotta ki a New England Patriots, amely a 2000-es években három SB-t nyert, s ezúttal is jó eséllyel pályázik arra, hogy a rájátszásba jusson. A Hazafiak júniusban négy évre szerződtették Meskót.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.